Podatkovni portal SI-STAT

Registracija in prijava uporabnikov

Kot prijavljeni uporabnik boste lahko:
-    po izpisu iskanih podatkov tabelo shranili za uporabo ob naslednjem obisku (pojasnilo o shranjevanju tabel);
-    dostopali do shranjenih tabel brez iskanja (osebni seznam se izpiše na prvi strani);
-    prejeli na svoj elektronski naslov sporočilo s povezavo ob vsakokratni posodobitvi podatkov v shranjeni tabeli (možnost ni obvezna).

Shranjevanje tabel za kasnejšo uporabo je tehnično izvedeno na način, da se vaše delo ne shranjuje na vaš računalnik npr. v obliki piškotkov (cookies), temveč se zapisuje v posebno začasno bazo na spletnem strežniku SURS. Uporabnik, ki se na začetni strani SI-STAT portala prijavi, lahko po izpisu podatkov na zaslonu tabelo shrani za nadaljnjo uporabo, s čimer jo iz začasne baze premesti v bazo shranjenih tabel.
Tak način na eni strani omogoča, da ob ponovni prijavi lahko do shranjenih tabel dostopate s kateregakoli računalnika, na drugi pa zahteva prijavo ob vsakem obisku - razen, če do shranjene tabele dostopate preko povezave v elektronskem sporočilu.

Upravljavec sme uporabiti in obdelovati osebne podatke uporabnika SI-STAT podatkovnega portala Statističnega urada Republike Slovenije v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. V skladu z njimi sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. V primeru registracije in prijave uporabnikov v SI-STAT podatkovni portal se šteje, da ste z navedbo svojega imena in priimka, naslova el. pošte in klikom na gumb »Registracija«, podali osebno privolitev ter da sprejemate splošne pogoje in se strinjajte z njimi.
Upravljavec bo obdeloval in hranil ime, priimek in naslov el. pošte kot vaš osebni podatek z namenom da vam na ta el. naslov občasno pošljemo v izpolnitev elektronsko anketo o zadovoljstvu uporabnikov s statističnimi podatki in storitvami. Vaše podatke bomo hranili toliko časa, dokler boste registrirani v SI-STAT podatkovni portal. Registracijo lahko prekličete kadar koli, in sicer tako, da nam to sporočite na elektronski naslov surs.si-stat@gov.si.

Prijava je brezplačna.

V spodnja polja vpišite vaše ime in elektronski naslov ter si izberite geslo, s katerim boste v prihodnje dostopali do vaših shranjenih tabel in osebnih nastavitev.
Podatka o tipu in podtipu uporabnika nista obvezna.

Pomoč pri registraciji

   
Ime in priimek:
E-pošta:
Geslo:
Tip uporabnika:
Podtip: