Na Statističnem uradu RS se bomo še naprej trudili, da statistične podatke ohranimo na najvišji možni ravni. Bodite pozorni tudi na metodološka opozorila in opombe pri posameznih objavah. Več informacij v novici.

Prenovili smo SiStat!

Podatkovno bazo SiStat smo prenovili. Vendar naše delo še ni zaključeno, saj vam želimo pri uporabi naših podatkov omogočiti najboljšo uporabniško izkušnjo.

V prvem delu prenove smo podatkovno bazo SiStat tehnično nadgradili in vam s tem omogočili več svobode pri delu s podatki. V prihodnjih mesecih bodo sledile še vsebinske izboljšave.

Na voljo so vam štiri področja – demografsko in socialno področje, ekonomsko področje, okolje in naravni viri, splošno – in arhivske vsebine.

Med prenavljanjem podatkovne baze lahko občasno pride do motenj v njenem delovanju, zato vas prosimo za razumevanje in se vam zanj zahvaljujemo, hkrati pa vas vabimo, da prenovljeno podatkovno bazo preizkusite.

Morebitna vprašanja v zvezi z njeno prenovo lahko sporočite na elektronski naslov: gp.surs@gov.si.


Novosti v podatkovni bazi SiStat

  • Sodobnejši datotečni zapisi za shranjevanje podatkov na lokalni računalnik (.json, .xlsx).
  • Strojno branje podatkov (API).
  • Izboljšano upravljanje s poizvedbami. To pomeni, da registracija v SiStat in obveščanje o posodobitvah podatkov nista več potrebna
  • Posodobljen iskalnik za iskanje po besedilu in šifrah (ločeno po vsebinskih področjih).
  • Iskanje podatkov v drevesni strukturi področij.