Obvestilo: Tehnične težave, ki smo jih imeli v petek, 14. 8. 2020, smo uspešno rešili. Vse napovedane objave podatkov smo že objavili v podatkovni bazi SiStat. Hvala za razumevanje.

Prenovili smo SiStat!

Podatkovno bazo SiStat smo prenovili. Vendar naše delo še ni zaključeno, saj vam želimo pri uporabi naših podatkov omogočiti najboljšo uporabniško izkušnjo.

V prvem delu prenove smo podatkovno bazo SiStat tehnično nadgradili in vam s tem omogočili več svobode pri delu s podatki. V prihodnjih mesecih bodo sledile še vsebinske izboljšave.

Na voljo so vam štiri področja – demografsko in socialno področje, ekonomsko področje, okolje in naravni viri, splošno – in arhivske vsebine.

Med prenavljanjem podatkovne baze lahko občasno pride do motenj v njenem delovanju, zato vas prosimo za razumevanje in se vam zanj zahvaljujemo, hkrati pa vas vabimo, da prenovljeno podatkovno bazo preizkusite.

Morebitna vprašanja v zvezi z njeno prenovo lahko sporočite na elektronski naslov: gp.surs@gov.si.


Novosti v podatkovni bazi SiStat

  • Sodobnejši datotečni zapisi za shranjevanje podatkov na lokalni računalnik (.json, .xlsx).
  • Strojno branje podatkov (API).
  • Izboljšano upravljanje s poizvedbami. To pomeni, da registracija v SiStat in obveščanje o posodobitvah podatkov nista več potrebna
  • Posodobljen iskalnik za iskanje po besedilu in šifrah (ločeno po vsebinskih področjih).
  • Iskanje podatkov v drevesni strukturi področij.